[Nova serija] Portlandia

15. January, 2011

Portlandia - nova serija

Frišna serija iz relativno neznanega kanala IFC, je že pred svojo premiero, ki se bo zgodila naslednji teden, pritegnila precej pozornosti. Sedaj, ko sem po ogledu, na spletu predpremierno predvajanega, prvega dela tudi sam navdušen, mi dovolite da jo na hitro predstavim.

Kot sporoča že ime, se Portlandia ukvarja s Portlandom, mestom v zvezni državi Oregon, ki velja za nekakšno hipster/indie prestolnico ZDA. Saj veste, “kraj, kamor se mladi ljudje upokojijo” in “kjer vsa vroča dekleta nosijo očala“. Ravno ta “kulturna specifičnost” je glavni fokus serije, v kateri v glavnih vlogah nastopata Fred Armisen, star znanec Saturday Night Live showa in Carrie Brownstein, članica in ena od ustanoviteljic kultnega girl punk benda Sleater-Kinney. Fred in Carrie Portland in njegove prebivalce parodirata s pomočjo krajših in precej odbitih skečov, ki se šalijo na račun feministk, veganov, kolesarjev in še kakšnih drugih trenutno aktualno stereotipiziranih skupin.

Posrečen humor bo ob pomoči gostovanj znanih frisov (v prvem delu se na primer pojavi Steve Buscemi) verjetno najbolj dogajal fanom Flight of the Conchords, Demetrija Martina in Larryja Davida, ter vsem hipsterjem, ki oznako zanikajo, se pa vseeno zelo radi smejijo klišejem na njihov račun.

Spodaj si lahko oglede celotno prvo epizodo, ki jo časti YouTube. Serija sicer zares štarta 21. januarja.

Povezane objave:

Being a Dickhead’s Cool


Komentarji (5)

 1. #
  vedeževanje
  March 24th, 2011 at 11:19

  Napiše mi:
  Ta videoposnetek je zaseben.

 2. #
  Miha
  April 13th, 2011 at 12:03

  Podobnih epizod pa je vedno več, rastejo kot gobe po dežju

 3. #
  party majice
  April 13th, 2011 at 16:45

  Zanimiva serija zgleda. Upam da bo dobra ;)

 4. #
  Umex
  August 1st, 2011 at 07:14

  Portlandija FTW

 5. #
  It’s alive! » Kratkočasnik
  November 19th, 2011 at 15:34

  [...] leto je minilo od zadnjega zapisa. V tem času sem končno diplomiral in zamenjal službo, Portlandia pa se je medtem najbrž zamerila marsikateremu staremu bralcu (tudi meni). Ker tehnikalije sedaj [...]

Komentiraj


blank